opc_loader


~ van idee in je hoofd tot boek in je hand ~
 

HUISJE, BOOMPJE, BEETJE VOOR DE VLUCHTELING

Artikelnr: ISBN 978-90-822697-3-4

Thérèse Major

Waar gebeurd vluchtelingenepos dat begint in 1943 en duurt tot vandaag

soft cover
224 pagina’s

18,95
Beschrijving

West-Europa is een aantrekkelijke regio voor vluchtelingen, ook 70 jaar geleden was dat al zo. Huisje, boompje, beetje voor de vluchteling laat zien hoe een ‘displaced person’ zonder papieren in ‘45 een nieuwe identiteit opbouwt in Nederland en hoe dit op lange termijn uitpakt voor hem en zijn kinderen. Het boek vertelt het waargebeurde verhaal van de Oost-Europese Géza die na dubieuze omzwervingen in nazi-Duitsland en een verblijf in KZ Neuengamme tijdelijk onderdak in Nederland zoekt, onder een verzonnen naam.

Zijn doel is Australië, maar hij wordt geïnterneerd in Kamp Beenderribben bij Giethoorn en vervolgens twee jaar vastgezet in het Huis van Bewaring te Haarlem. Als hij vrijkomt, keert hij terug naar Giethoorn. Zijn identiteit is dan bevestigd en zijn eerste kind geboren. Maar welke kansen heeft hij nog om van zijn leven en dat van zijn kinderen in Nederland een succes te maken?

Een verhaal dat zich telkens herhaalt, met vragen die op antwoorden wachten.

RECENSIES:


'Slimme rangschikking, goede timing, compleet tijdsbeeld met aandacht voor details (...) in een vlekkeloze vloeiende stijl, die zich soepel laat lezen', Most Magyarul, Tweetalig Hongarije Magazine

'Wanneer dit geen literatuur is, is het uitstekende journalistiek', De Volkskrant over De Duik, een ander waargebeurd verhaal van Thérèse Major


M.BOOX doet er alles aan om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Hebt u vragen over onze producten? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag!

Beoordelingen ()
HUISJE, BOOMPJE, BEETJE VOOR DE VLUCHTELING heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
HUISJE, BOOMPJE, BEETJE VOOR DE VLUCHTELING


Aanbevolen artikelen:

Laatst bekeken items